Κυνηγημένος από τον εαυτό του

2022-11-25

Έμεινε απόλυτα ακίνητος, καθώς τα βήματα πίσω του ακούγονταν πιο βαριά. Γύρισε απότομα το σώμα του και αυτό που είδε τον έκανε να ασπρίσει από τον φόβο του. Απέναντί του έστεκε ο εαυτός του. Ο άντρας όχι μόνο του έμοιαζε, αλλά φορούσε και τα ίδια ρούχα με εκείνον. Το βλέμμα του ήταν βλοσυρό και κρατούσε κάτι αιχμηρό στο δεξί του χέρι. Ό,τι κι αν ήταν αυτό που είδε, τον έκανε να φοβηθεί για τη ζωή του.

created with Wombo Dream
created with Wombo Dream

Άρχισε να τρέχει μέσα στα σκοτεινά και άδεια σοκάκια της πόλης. Προς μεγάλη του έκπληξη, ο διώκτης του τον κυνηγούσε καταπόδας. Όσο κι αν έτρεχε, η απόστασή τους φαινόταν να παραμένει ίδια. Άλλαξε κατεύθυνση και κινήθηκε προς πιο κεντρικούς δρόμους. Κοίταζε συνέχεια πίσω του, ελπίζοντας ότι έχει ξεφύγει. Αλλά μάταια. Έστριψε απότομα και κατευθύνθηκε προς τον κοντινότερο σταθμό του μετρό. Σκεφτόταν πως, αν και ήταν περασμένη ώρα, θα είχε ακόμα κόσμο. Κατέβηκε τρέχοντας τις σκάλες που οδηγούσαν στην αποβάθρα. Όταν έφτασε, πήρε μία ανάσα, πιο ήρεμος πλέον, μιας και φαινόταν πως είχε ξεφύγει.

Άκουσε τον συρμό να καταφθάνει και όταν σταμάτησε, εκείνος μπήκε γρήγορα μέσα. Το βαγόνι ήταν άδειο, αν και ο ίδιος ήταν βεβαίος ότι μπήκαν και άλλοι άνθρωποι μαζί του. Η ατμόσφαιρα ήταν απόκοσμη. Δεν ένιωθε το τρένο να κινείται. Ξαφνικά ένας άνδρας εμφανίστηκε απέναντί του.

"Τι θα κάνω με σένα;" τον ρώτησε ξύνοντας τα πυκνά του γενιά. "Θα μπω κατευθείαν στο θέμα γιατί έχω κι άλλες δουλειές να κάνω. Δεν ξέρω πώς τα κατάφερες, αλλά για κάποιο λόγο υπάρχουν δύο εκδοχές του εαυτού σου στον ίδιο χωροχρόνο" συνέχισε.

"Τι πρέπει να κάνω;" ρώτησε εκείνος αποσβολωμένος.

"Ένας από τους δύο πρέπει να φύγει" είπε με νόημα ο γενειοφόρος άνδρας. "Αλλιώς θα εξαφανίσω και τους δύο" πρόσθεσε. 

Ύστερα, όλα σκοτείνιασαν.

Βρισκόταν τώρα σε ένα σκοτεινό δρομάκι. Παρατήρησε τον χώρο γύρω του και πρόσεξε έναν άνδρα μπροστά του, ο οποίος φορούσε τα ίδια ρούχα με εκείνον. Κατάλαβε ότι ήταν ο εαυτός του. Άρπαξε ένα στόμιο με αιχμηρές άκρες από ένα σπασμένο μπουκάλι που ήταν πεταμένο κάτω. Έπειτα, άρχισε να ακολουθεί με βαριά βήματα τον άνδρα που βρισκόταν μπροστά του.

Ήξερε τι έπρεπε να κάνει...