Συνέντευξη στη Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας Καρδίτσας

2022-05-13

Ανδρέα θα ήθελα να σε καλωσορίσω στην παρέα μας. Θα ήθελες να μας πεις μερικά πράγματα για εσένα;

Αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη συνέντευξη και την ευκαιρία που μου δίνετε να σας μιλήσω για το πάθος μου, τη συγγραφή. Είμαι 35 ετών, γεννήθηκα στο Αγρίνιο, και εδώ και 25 χρόνια ζω στον Πειραιά. Τον τελευταίο χρόνο, η σύντροφος μου κι εγώ, διατηρούμε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με είδη διακόσμησης, χειροποίητες δημιουργίες και δώρα εμπνευσμένα από τον κόσμο του φανταστικού. Στον ελεύθερό μου χρόνο βλέπω ταινίες, σειρές και anime, διαβάζω και παίζω με την παρέα μου παιχνίδια ρόλων (Dungeons & Dragons). Μέσα στα χόμπι μου συγκαταλέγεται επίσης η συγγραφή (αν και για μένα είναι κάτι παραπάνω από χόμπι) και η μουσική. Αυτά τα δύο είναι αλληλένδετα, γιατί συνήθως όταν γράφω, έχω ως μουσική υπόκρουση κομμάτια που ταιριάζουν στο είδος και τη χρονική περίοδο στην οποία διαδραματίζεται η εκάστοτε ιστορία.

Από που αντλείς έμπνευση για να γράφεις τις ιστορίες που γράφεις;

Η ιστορία και η μυθολογία είναι οι κύριες πηγές από τις οποίες αντλώ τις ιδέες μου. Φυσικά επηρεάζομαι πολύ από εικόνες. Ο κινηματογράφος θεωρώ ότι έχει διαμορφώσει πολύ τον τρόπο με τον οποίο σκέφτομαι μια νέα ιστορία και τον τρόπο που θα την γράψω. Έχω παρατηρήσει ότι και οι ήχοι με επηρεάζουν ιδιαίτερα. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως κάποια στιγμή στο παρελθόν, ενώ περπατούσα αμέριμνος, άκουσα το κλάμα ενός μωρού. Το συγκεκριμένο κλάμα μου έδωσε την ιδέα για μια ιστορία που έγραψα χρόνια αργότερα.

Ποια βιβλία έχεις γράψει και τι πραγματεύονται;

Μέχρι στιγμής έχω γράψει τρία βιβλία που ανήκουν στην κατηγορία μυθιστορήματα φαντασίας. Το πρώτο βιβλίο Αίμα των θεών διαδραματίζεται στην αρχαία Αίγυπτο, όπου ο φαραώ Χορ-Αχά καλείται να προστατέψει τη χώρα του από κάποια μυθικά πλάσματα. Το δεύτερο μυθιστόρημα Η οδύσσεια της Αθηνάς εκτυλίσσεται ταυτόχρονα τόσο στην αρχαία όσο και στη σύγχρονη Ελλάδα. Ηρωίδα του βιβλίου είναιη θεά Αθηνά, η οποία μετενσαρκώνεται στην σημερινή εποχή και ξεκινάει ένα ταξίδι αναζήτησης της ταυτότητάς της και των δυνάμεών της, ώστε να σώσει τους υπόλοιπους θεούς που βρίσκονται σε κίνδυνο. Το τελευταίο βιβλίο ονομάζεται Μασάκι και διαδραματίζεται στην σύγχρονη Ιαπωνία. Ο τίτλος του μυθιστορήματος έχει μια τριπλή σημασία για το βιβλίο. Η λέξη μασάκι σημαίνει ανατολίτικο γιασεμί. Επίσης, η ίδια λέξη χρησιμοποιείται και ως γυναικείο όνομα. Ο πρωταγωνιστής, ο οποίος είναι λυκάνθρωπος, έχασε τον έρωτα της ζωής του, την Μασάκι. Η ιστορία του βιβλίου εκτυλίσσεται πολλά χρόνια αργότερα, όταν ο πρωταγωνιστής συναντά ένα νεαρό κορίτσι, που το φυσικό του άρωμα είναι αυτό το γιασεμιού (η τρίτη σημασία). Στόχος του να προστατέψει αυτό το κορίτσι από τα πλάσματα που το κυνηγούν. Διαβάστε περισσότερα..