Συνέντευξη στο Dominica amat

2022-05-15

ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές το νέο σας μυθιστόρημα φαντασίας με τίτλο ''Στα γρανάζια της συνωμοσίας''. Να είναι καλοτάξιδο. Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια γι' αυτό;

Αρχικά, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δίνετε να μιλήσω για το βιβλίο μου και κατ'επέκταση για εμένα.
Στο βιβλίο περιγράφεται μία ιστορία φαντασίας σε μία εναλλακτική Γη,όπου η ανθρωπότητα προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές της ύστερα από το πέρας ενός τρομακτικού παγκοσμίου πολέμου. Διαδραματίζεται σε έναν κόσμο steampunk,όπου η τεχνολογική πρόοδος βασίζεται στην δύναμη του ατμού.
Σε αυτόν τον κόσμο ο πρωταγωνιστής, ο Τόμας Μίλλερ, είναι ένας βετεράνος του πολέμου που άθελά του θα ανακαλύψει ότι η πραγματικότητά του δεν είναι αυτή που νόμιζε. Θα βυθιστεί σιγά σιγά σε έναν κόσμο σκληρό και άκαρδο. Θα πρέπει να αντιμετωπίσει το παρελθόν του για να μπορέσει να σώσει το μέλλον του, ενώ παράλληλα θα προσπαθήσει να κρατήσει την συνείδησή του καθαρή.

ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Πώς εμπνευστήκατε την ιστορία του νέου σας βιβλίου;

Το περασμένο καλοκαίρι οι Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, με ένα δημόσιο κάλεσμά τους, πραγματοποίησαν ένα διαγωνισμό συγγραφής βιβλίου, η ιστορία του οποίου θα έπρεπε να τοποθετείται σε έναν κόσμο steampunk.
Προσωπικά ήθελα πάντα να γράψω ένα τέτοιο βιβλίο. Μου αρέσουν πολύ αυτοί οι κόσμοι με τις ατμομηχανές, τις εναέριες πόλεις και τα χαρακτηριστικά ρούχα των ανθρώπων - ως επι το πλείστον οι περισσότερες ιστορίες από αυτό το είδος διαδραματίζονται στην Βικτωριανή εποχή.
Ενώ σκεφτόμουν λοιπόν τι ιστορία να γράψω, εντελώς τυχαία πέτυχα ένα ντοκιμαντέρ για τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αποφάσισα τότε να τοποθετήσω την ιστορία του βιβλίου μου σε μία ανάλογη εποχή.
Έχοντας λοιπόν στο μυαλό μου τον κόσμο που θα δημιουργούσα σε γενικές γραμμές, ξεκίνησα να γράφω. Σελίδα με σελίδα η ιστορία ξεκίνησε να ξετυλίγεται από μόνη της. Διαβάστε περισσότερα.