Συνέντευξη στο Texnes Online

2022-05-15

Για ποιο λόγο αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τη συγγραφή και μάλιστα ενός τόσο ιδιαίτερου είδους όπως είναι η λογοτεχνία του φανταστικού;

Δεν θα αποκαλούσα τη λογοτεχνία του φανταστικού ιδιαίτερο είδος. Αν και για την Ελλάδα αυτό μπορεί να ισχύει ακόμα, στο εξωτερικό πρόκειται για ένα είδος λογοτεχνίας αρκετά δημοφιλές πλέον.Από παιδί το όνειρό μου ήταν να μπορέσω κάποια στιγμή να γράψω τα δικά μου βιβλία. Οι ιστορίες του φανταστικού, λοιπόν, ήταν εκείνες που μπορούσα να σκεφτώ και να αποτυπώσω πιο φυσικά και αβίαστα, από τις πρώτες κιόλας συγγραφικές μου προσπάθειες. Μου ήταν πιο εύκολο να φτιάχνω τους δικούς μου κόσμους, από το να δημιουργήσω μία ιστορία βασισμένη στην βαρετή για εμένα πραγματικότητα.

Υπάρχουν κάποιοι συγγραφείς που αποτέλεσαν πρότυπο για εσάς κι αν ναι ποιοι είναι αυτοί;

Θα σταθώ σε τρεις συγγραφείς που πιστεύω ότι με έχουν επηρεάσει και διαμορφώσει αρκετά, στον J. R. R. Tolkien, στον R. A. Salvatore και στον H. P. Lovecraft. Θεωρώ ότι και οι τρεις υπήρξαν θεμέλια για εμένα και με ώθησαν να ξεκινήσω την συγγραφή.

Θεωρείτε πως στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλο αναγνωστικό κοινό που να στηρίζει τις συγγραφικές προσπάθειες;

Στον χώρο της φανταστικής λογοτεχνίας που κινούμαι ως επί το πλείστον, τόσο ως συγγραφέας όσο και ως αναγνώστης, έχω παρατηρήσει μια σημαντική αύξηση του αναγνωστικού κοινού. Για τα υπόλοιπα λογοτεχνικά ήδη δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Διαβάστε περισσότερα..